Nema predaje: Ponosni magistar koji je od rođenja slijep

Nema predaje: Ponosni magistar koji je od rođenja slijep


Emrah Tepić, mladi magistar Fakulteta političkih nauka, nije samo običan student koji je ostvario svoje obrazovne ciljeve. On je simbol inspiracije i borbe za ravnopravnost, naročito za osobe s invaliditetom. Rođen slijep, Emrah je suočio se s brojnim izazovima u životu, ali je svojom upornošću i odlučnošću uspio postići svoje ciljeve i nadmašiti prepreke koje su mu bile postavljene.

Od prvog trenutka svoga života, Emrah je pokazao spremnost da se izbori sa svim izazovima koji su mu postavljeni pred noge. Magistrirajući na Fakultetu političkih nauka, ostvario je svoju veliku želju i time pokazao da snaga volje i determinacija mogu prevladati bilo koju prepreku.

U emisiji podcasta A.Š.K., koju vodi novinarka Amina Šećerović Kaşlı, Emrah je otvoreno razgovarao o svojim iskustvima i poteškoćama s kojima se susretao kao osoba s invaliditetom. Istakao je da se često osobe s invaliditetom percipiraju ili sa žaljenjem ili kao heroji, dok je istina negdje između. One jednostavno žele biti tretirane kao ravnopravni članovi društva, a ne kao objekti sažaljenja ili divljenja.

Emrah je istakao važnost poštovanja i pružanja podrške osobama s invaliditetom, ali i potrebu za stvaranjem boljih uslova i mogućnosti za njihovu integraciju u društvo. Njegova pozitivna životna filozofija i optimizam bile su jasno vidljive tokom čitavog intervjua, a na samom kraju je čak i zapjevao, što je dodatno pokazalo njegovu neiscrpnu energiju i vitalnost.

Emrah Tepić nije samo primjer uspjeha u akademskom svijetu, već je i simbol nade i inspiracije za sve one koji se bore sa svojim izazovima.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija