Foto: Crna-Hronika
Sena Džindo: Sin mi je i dalje životno ugrožen. Policajac komšija nam nije pomogao.

Sena Džindo: Sin mi je i dalje životno ugrožen. Policajac komšija nam nije pomogao.


Prava drama dogodila se u sarajevskom naselju Boljakov potok kada je teško povrijeđena jedna muška osoba dok je druga lišena slobode zbog fizičkog napada.

Kako saznaje portal Crna-Hronika sve se dogodilo u ulici Hekim Oglu Ali-paše na području sarajevske općine Novi Grad. Ispred porodične kuće je teško povrijeđen Admir Džindo (39) kojeg je Melvin Sućeska teško povrijedio oštrim predmetom pa ga onda pregazio automobilom.

Potresnu ispovijest majke Sene Džindo možete pogledati ovdje.

“Želim jos naglasiti kako su ljudi bez empatije sve to gledali. Vjerujem da su bili u šoku jer žene su vrištale muškarci ko ukopani stajali. Čak ispred kuće dešavanja živi policajac specijalac koji je tek reagovao kad je momak razoružazan.. Doslovno rekavši mu idi zbog mene..Jer je poznavao napadača.

Ja sam zdravstveni radnik u penziji..na krv reagujem i na poslu i van posla i u penziji..dakle uvijek sam zdravstveni radnik. A policajac je izgleda psiho-fizički sposoban onoliko koliko mu je debela koverta za zapošljavanje. On svoju značku može izgaziti i staviti pod noge. Drugo policajci koji su došli poslije Hitne pomoći. Napali su ženu koja je jedina nešto dobro učinila sklonila nož s ulice kojeg se napadač mogao ponovo dočepati i nastaviti djelo.

Ja sam bila u šoku al su mi se svi i najsitniji detalji vratili u sjećanje. Kad je nož bačen Admir je pretrcao cestu i sjeo, pao ispod kuce komšija.Tad je taj policajac rekao idi zbog mene. Dečko je sjeo u auto i rekao hoću.

Taj momenat sam ja potrčala ka kući po krpe da napravim kompresiju zaustavim krvarenje. Sve je to brojalo sekunde..brzina. Izlazeći iz kuće vidim auto se vraća u rikverc s namjerom da pregazi Admira. On u svom bunilu skonta, pretrcava na drugu stranu i trči prema kuci. Ovaj auto upravlja ka njemu ,Admir se pribija uz ogradu ovaj ga gnjeci..krikovi vriska.par puta gore dole..

Sad vas obavještavam s klinike za anateziju i reanimaciju. Doktor anesteziolog kaže da je on jos uvijek zivotno ugrožen. Samo što klinički nije mrtav.” – izjavila je majka Sena Džindo za portal Crna-Hronika

Portal Crna-Hronika ekskluzivno vam donosi poruke koje je Sućeska slao Džindi pred sami dolazak na njegova vrata.

POGLEDAJ GALERIJU

O navedenom slučaju, kratko su se oglasili iz MUP-a Kantona Sarajevo i potvrdili pisanje portala Crna-Hronika.

Dana 01.06.2024.godine u 20.05 sati policijski službenici PU Novi Grad lišili su slobode S.M. iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Teška tjelesna povreda (član 172. KZ FBiH), na štetu A.Dž. iz Sarajeva. Obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a osumnjičeni predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Podsjećamo radi se o Melvin Sućeska, sinu Senada Sućeske borca Armije Bosne i Hercegovine.

Uhapšen sin Senada Sućeske: Teško povrijedio komšiju u Boljakovom potoku

Mjesto događaja

POGLEDAJ GALERIJU


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija