Serijski lopov ojadio vlasnike objekata: Šućur krao sve što mu je došlo pod ruku

Osnovni sud u Doboju potvrdio je optužnicu protiv Dragana Šućura (53) iz Stanara, koji se tereti za više krađa i neovlašteno držanje oružja.

Prema navodima iz optužnice, u kući i pomoćnim objekatima u Stanarima imao je oružje čije držanje građanima nije dozvoljeno. Radi se o automatskoj puški, desetinama metaka i ručnoj bombi. Osim navedenog, pronađena su i tri vojna noža sa futrolama, vojni nož za automatsku pušku, više upaljača za nepoznate eksplozivne naprave i tri kumulativna tromblona.

U dijelu optužnice koja se odnosi na krađe stoji da je Šućur u noći sa 29. na 30. mart, zajedno sa G. D. iz Stanara, došao do kuće vlasništvo B. V. te nasilno ušao u nju. Ukrao je tempomat za pranje vozila, veliku brusilicu, ubodnu pilu, bušilicu i peć na drva. Tereti se i da je od 30. maja do 1. juna u Stanarima došao do jedne firme te iz rezervoara bagera ukrao oko 150 litara pogonskog goriva, vrijednosti oko 225 KM.

Potom je 23. maja do 3. juna u Stanariam došao do kuće vlasništvo P. I., upao unutra i ukrao ručni trimer, kružnu pilu, kompresor vazduha, veća kliješta za uređivanje voća, motornu pilu, ručnu pilu…

Šućuru se tu nije zaustavio te je u noći sa 3. na 4. juni u Stanarima došao do dva rovokopača jednog preduzeća te iz rezervaoara ukrao oko 100 litara dizel goriva vrijednosti oko 170 KM.

Od 28. aprila do 5. maja na njegovoj meti se našao i pomoćni objekt vlasništvo M. Lj.. Modus operandi mu je bio identičan. Provalio je u unutrašnjost odakle je pokupio bušilicu i električni trimer za živu ogradu, prenosi Avaz.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79