Sestra iz beogradskog porodilišta uživo prenosila porođaj, gledalo 200 ljudi! (FOTO)

Ljudi su noćas imali nevjerovatnu priliku da posmatraju direktan prenos porođaja u GAK “Narodni front” na društvenoj mreži TikTok. Kako kažu, zgroženi su ovim postupkom medicinske sestre.

Uprava klinike za N1 najoštrije osuđuje ovaj postupak medicinske sestre i navodi da je ona po hitnom postupku suspendovana, a pokrenut je i disciplinski postupak.

Jedan od gledalaca ovog lajva poslao je i skrinšot prenosa porođaja. On kaže da je noćas u 4.30, koristeći društvenu mrežu TikTok, naišao na lajv prenos naloga „instrumentarkajellenanf“ koji je prenosio porođaj NN osobe.

On ističe da je kao građanin zgrožen ovim postupkom.

– Da li je moguće da kao društvo više nemamo svijesti šta je ispravno, a šta ne. Da li je moguće da neko misli da nešto tako intimno kao porođaj treba da lajv strimuje. TikTok nalog, kao i svi doktori na porođaju koji su znali da se prenosi lajv, zalužuju da snose krivičnu, a svakako i građansku odgovornost. Narušena je privatnost pacijenta, još važnije njena čast – navodi ovaj čovjek.

Uprava Ginekološko akušerske klinike „Narodni front“ u odgovoru na pitanja N1 povodom ovog događaja navodi da je zgrožena i najstrožije osuđuje postupak medicinske sestre.

– Istovremeno se zahvaljujemo svima koji su nam blagovremeno ukazali na ovakvo dešavanje, da bi smo mogli da reagujemo i preduzmemo sve neophodne mjere da se tako nešto nikad ne ponovi – navodi Uprava.

Ističe se da je medicinska sestra koja je napravila ozbiljnu povredu radnih dužnosti i obaveza kao i profesionalne etike odmah po hitnom postupku suspendovana, a pokrenut je i disciplinski postupak.

U saopštenju se napominje da je mjera zloupotrebe mobilnih telefona u porodilištu i operacionoj sali i dalje na snazi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79