Sestra nastradalog Marka: Dvije osobe će živjeti zahvaljujući njemu

U teškoj saobraćajnoj nesreći poginuo je Marko Bošković (27) u Chicagu, na koga je u nedjelju oko 2:40 ujutru kolima naletio pijani vozač, a ta teška vijest čitav Obrenovac obojila je u crno.

Njegova sestra Ivana Gavrić za portal “Serbian Times” ispričala je da je Marko bio divan mladić, brat i ujak, te da će zahvaljujući njegovoj odluci da donira organe, dvjema osobama produžiti život.

“Moj brat je bio donor organa i sada će dvije osobe živjeti zahvaljujući njemu”, rekla je Ivana za pomenuti portal i dodala da je kada je saznala za saobraćajnu nesreću samo molila Boga da nije on kriv i da neko nije nastradao njegovom greškom.

Jer, kako kaže, takav je bio i u životu – nesebičan, pažljiv i odgovoran prema prijateljima i najboji ujak na svijetu.

“Još kao mali, Marko je bio jedan divan dječak. Sa četiri godine počeo je da piše pjesme, u školi je bio vukovac, uvijek sa svim peticama, a i na fakultetu je imao prosjek 9,8. Završio je i master studije. Volio je sport, trenirao je i profesionalno se bavio fudbalom. Bio je odličan govornik, pisac i mislilac. Ekonomija i marketing su mu išli od ruke”, objašnjava ona.

Kako naglašava, ove osobine dovele su ga do uspjeha u Americi i brojnih prijateljstva koje je stekao, tamo u bijelom svijetu.

“U Ameriku je otišao prije tri godine. Prvo je radio kao spasilac i bio šest mjeseci u Washingtonu. Onda ga je Work&Travel agencija pozvala da još jednom ide sa grupom mlađih studenata. Ubrzo je odlučio da polaže za kamion i ostane u SAD. Preselio se u Chicago zbog lakšeg poslovanja i zaista, upoznao je puno ljudi i saradnika u Americi. Vrlo brzo je kupio svoj prvi kamion, pa onda i osnovao kompaniju sa tri vozača”, navodi ponosno Ivana.

Kroz suze se prisjeća posljednjeg susreta sa bratom.

“Došao je kući u maju ove godine, poslije tri godine u Americi. Obišao je i okupio sve koje je želio. Bukvalno se pozdravio sa svima. Bilo mu je žao jedino što je vrijeme bilo ružno pa nije mogao da se okupa u Savi, rijeci koju je neizmjerno volio. Ali zato je stigao da popije omiljenu domaću bozu i to u u najstarijoj poslastičarnici u Obrenovcu ‘Pčeli’. Pričao je o velikim planovima u životu, zapravo je počeo da kupuje zemlju oko starog domaćinstva. Želio je da tu napravi vinograd i da gaji konje kada zaradi pare”, objašnjava Ivana i dodaje da pored Marka, koji je bio najmlađi, ima sestru Mirjanu.

U kobnoj saobraćajnoj nesreći u Chicagu nastradala je i Markova saputnica Laura Uribe (27).

“Ona nije bila njegova djevojka, kako su preneli mediji, već Momčilova, koji je tom prilikom takođe zadobio teške povrede. On se nalazi u bolnici i u kritičnom je stanju, njegova majka je danas iz Pazove otišla za Ameriku”, pojašnjava ona.

Kako dodaje, sa njima u kolima se u trenutku nesreće nalazio i David, njihov zajednički prijatelj. David je zadobio lakše povrede i u stabilnom je stanju.

Da podsjetimo, Marko je nastradao u direktnom sudaru kada je na njegov automobil naletio vozač Huan Rodea Kruz koji je bio za volanom pod dejstvom alkohola i vozio je u suprotnom pravcu.

Prema pisanju “Chicago Sun Timesa”, policija je u njegovom automobilu pronašla otvorene i neotvorene boca piva, kao i nekoliko slomljenih flaša žestokog pića. On je mirisao na alkohol. Zbog ovog djela mu prijeti do 28 godina robije.

Mjesto i vrijeme sahrane biće naknadno poznati po pristizanju tijela iz Amerike. Za ovu proceduru bilo je potrebno sakupiti 50.000 dolara, zbog čega su građani Obrenovca apelovali na novčanu pomoć.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79