Sestre Marija i Anastasija napravile oproštajni snimak i skočile sa desetog sprata

Marija Vinogradova (12) i njena sestra Anastasija Svetozarova (15) pronađene su mrtve na kolovozu ispod njihovog stambenog bloka u Iževsku.

Vjeruje se da su tinejdžerke skočili sa desetog sprata zgrade, a policija sumnja na smrtonosni internet izazov “Plavi kit”.

Poznato je da je Marija bila “uznemirena i depresivna” nakon što ju je majka odvela kod ginekologa jer je tinejdžerka navodno započela vezu sa maloljetnim dečakom koji se zvao Dmitrij. Navodno, njena majka bila je bijesna što njena kćerka ima dečka.

Nekoliko minuta prije nego što je umrla, Marija je na društvenim mrežama objavila sliku svog dečka uz poruku “Oprosti mi, molim te. Mnogo te volim. Znam da ćeš naći nekog boljeg od mene”.

I Anastasija, za koju prijatelji takođe tvrde da je bila depresivna, snimila je oproštajnu poruku.

– Doviđenja svima! Sve vas volim! Ovo je istina. Veoma te volim – rekla je ona.

Policija sumnja da su depresivne djevojčice bile na meti manipulatora koji preko igre “Plavi kit” navodi tinejdžere da oduzmu sebi život.

Igrica najčešće podrazumjeva 50 koraka koje tinejdžer treba da ispuni, a posljednji je da se ubije. Stotine djece iz Rusije, ali i drugih zemalja, bile su žrtve “Plavog kita”.

Lokalna policija trenutno proučava telefone i računare djevojčica tražeći bilo kakve tragove koji ukazuju da su djevojčice bile na meti grupa za samoubistva (poput “Plavog kita”) koje su pokušale da iskoriste njihove emocije.

Prije četiri mjeseca general-major Aleksej Moškov, šef odjeljenja za sajber-kriminal u ruskom Ministarstvu unutrašnjih poslova, upozorio je da je 2017. otkriveno ukupno 1.339 onlajn grupa za samoubistvo, sa više od 12.000 korisnika i više od 200.000 postova.

 

 

 

Crna hronika/Instagram

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79