Shrvani Poljak: “Ja sam organizirao hodočašće, a odustao sam u zadnji tren”

U autobusu su bili hodočasnici iz sela Jedlnie, Sokolowa Podlaskog, Konina i Radoma, a među njima je bio i prijatelj organizatora, svećenik iz Konina i časna sestra iz Jedlnia

Jaroslaw Milkowski iz Varšave rekao je za poljske medije kako je on bio organizator puta u Međugorje i da je i sam trebao biti u autobusu koji je sletio s A4, no da ga je u tome spriječila osobna tragedija.

– To je za mene vrlo bolna stvar, pogotovo jer sam upravo danas sahranio majku. Sada sam se vratio sa sprovoda i idem na policiju. Zaista mi je teško, ali nepoznati su Božji sudovi koje proživljavamo – rekao je Jaroslaw za poljski Fakt.

Ispričao je da se skupina hodočasnika sastala u petak oko 15 sati u gradu Czestochowa koji je najpoznatiji po svetištu Jasna Gora. Nakon molitve krenuli su autobusima u Međugorje. Jaroslaw je dio grupe vozio iz Varšave u Czestochowu, no zbog majčinog sprovoda nije išao dalje s njima. Kako je rekao, trebao im se kasnije pridružiti. Imao je i avionsku kartu.

– Prije granice s Češkom stali su nešto pojesti, a potom su preko Češke, Slovačke i Mađarske krenuli prema Međugorju. Do mjestu su trebali stići nakon više od jednog dana putovanja – rekao je i dodao kako su pauze bile predviđene svaka tri sata.

U autobusu su bili hodočasnici iz sela Jedlnie, Sokolowa Podlaskog, Konina i Radoma, a među njima je bio i prijatelj organizatora, svećenik iz Konina i časna sestra iz Jedlnia.

– Sestra je imala popis sudionika. Išla je s njima. Platio sam osiguranje, smještaj u pansionu – rekao je.

Ispričao je i kako već godinama surađuje s prijevozničkom tvrtkom iz Plonska te da se radi o pouzdanoj firmi. Kako kaže, u petak je jedan vozač krenuo do poljske granice. Na granici s Češkom zamijenila su ga druga dva vozača. Autobus je po noći trebao putovati bez zaustavljanja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79