Sifet Čakić osuđen na 15 godina robije: “Trkao se, usmrtio 2 osobe te pobjegao sa lica mjesta”

U prostorijama Kantonalnog suda Novi Travnik održano je izricanje presude Sifetu Čakiću zbog smrti Gabriela Gučanina i nerođene bebe Marte Badrov, koji su prije osam mjeseci poginuli u prometnoj nesreći u Nević polju.

Kantonalni sud u Novom Travniku izrekao kaznu zatvora za Sifeta Čakića u trajanju od 15 godina, te zabranu upravljanja vozilom u trajanju od 5 godina Tužiteljstvo KSB tražilo je maksimalnu kaznu od 20 godina, a osuđeni Sifet Čakić ima rok od 15 dana da se žali Vrhovnom sudu na ovu odluku suda iz Novog Travnika.

Gabrijel je nazvao sestru da dođe po njega u grad

Sestra Gabriela Badrov (28) je 6.11.2022. otišla po svog brata Gabriela Gučanina (18) u grad Novi Travnik s nadom da će ga sigurno dovesti kući. Samo nekoliko minuta prije dolaska kući, Sifet Čakić iz Opare, u mjestu Nević Polje gdje je područje zabranjenog preticanja, ograničenje brzine 60 km/h i puna linija, prema neslužbenim informacijama “utrkom” se sa svojim prijateljima koji su bili u druga dva automobila.

Prilikom preticanja, velikom brzinom, direktno i bez tragova kočenja, udario je u automobil u kojem su se nalazili Gabriel Gučanin i Gabriela Badrov, koja je bila u petom mjesecu trudnoće.

Gabriel je na mjestu nesreće izgubio život zbog direktnog udara, dok je Gabriela zadobila teške tjelesne ozljede i izgubila dijete.

Pogledajte kako izgleda automobil u kojem je poginuo mladić iz BiH: Sutra mu je sprovod

Prošlo je skoro 8 mjeseci od nesreće, a Sifet je tek danas na sudu izrazio žaljenje i izjavio sućut obitelji koja je pretrpjela tragediju.

Podsjećamo da su osobe koje su uzrokovale nesreću otišle s mjesta nesreće prije dolaska policije, ne pruživši pomoć bratu i sestri. Pomoć su im pružili ljudi u automobilima koji su bili iza njih.

Treba li za ovakve i slične slučajeve trajno oduzeti vozačku dozvolu, jer očito novčane kazne nisu dovoljna kazna za bahate osobe koje se oslanjaju na privilegije svojih roditelja!

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79