Sigurna Trojka: Naš kandidat će pobijediti za člana Predsjedništva BiH

U Trojci – SDP-u, NiP-u i NS-u smatraju da je izvjesna pobjeda kandidata opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Ovo su poručili nakon što su NES i SBB ranije danas odlučili da će podržati kandidata Trojke za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, a izgledno je da će to biti SDP-ov Denis Bećirović.

SBB: Podržavamo kandidata ujedinjene opozicije, ako kandidujemo svog pomoći ćemo SDA

“Pregovori o zajedničkom kandidatu za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine uime ujedinjenog opozicionog bloka su privedeni kraju. Osigurana je široka podrška bloka opozicionih stranaka koja trasira put pobjedi našeg kandidata”, istakli su.

Smatraju da će građani, kako su naveli, prvi put imati priliku da izaberu člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine koji okuplja, kako su ocijenili, nikad snažniji i raznovrsniji blok stranaka, ujedinjenih u želji da građanima i građankama Bosne i Hercegovine donesu promjene, stabilnost, nadu i napredak.

“Bosna i Hercegovina će kandidaturom i izvjesnom pobjedom kandidata ujedinjene opozicije dobiti novi zamah i novu, svježu perspektivu. Podrška zajedničkom kandidatu zasniva se na transparentnoj saradnji, jasnoj viziji i uvažavanju glasa građana. Do kraja sedmice odluke će se formalizirati na sjednicama organa političkih stranaka”, najavili su.

NES BiH podržao kandidaturu Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva BiH

Ukazali su da će se zajednički kandidat obratiti javnosti 21. maja na konferenciji za medije u zgradi Parlamenta Bosne i Hercegovine sa početkom u 14 sati. Tom prilikom obratit će se i predsjednici političkih subjekata koji podržavaju zajedničkog kandidata.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79