Sin prijavio oca da krije drogu

Sin prijavio oca da krije drogu


Sudija Opštinskog suda u Tešnju potvrdio je optužnicu protiv Arnesa G. (46) iz Doboj Juga, koja ga tereti da je krio drogu u potkrovlju kuće, a to je policajcima, kako se navodi, otkrio njegov sin.

Optužnicom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, četrdesetšestogodišnjaka terete za držanje i omogućavanje uživanja droga.

“Optuženi je 3. juna prošle godine, oko 13.30, na adresi stanovanja na području opštine Doboj Jug, imao dva paketića marihuane, ukupne neto težine 8,778 grama i 2,34 grama”, navodi se u optužnici.

Bio je, dodaje se, svjestan da je to zakonom zabranjeno, ali je paketiće sa drogom držao u ladici radnog stola u potkrovlju kuće.

“Pronašao ih je njegov sin i o tome obavijestio policajce iz Doboj Juga”, navodi se u potvrđenoj optužnici.

Arnes G., kako je “Nezavisnim novinama” potvrđeno, nije osuđivan, a bude li ovaj put oglašen krivim prijeti mu i zatvorska kazna.

“Ko neovlašteno posjeduje drogu biće kažnjen zatvorom do jedne godine”, navodi se u Krivičnom zakonu FBiH.

Tužilac je, u optužnici koju je podigao, predložio da se od optuženog oduzme nešto više od 11 grama marihuane, preostalih nakon analize.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija