SIPA i Granična policija BiH kod migranata pronašla oružje i streljiva

Foto: Arhiv/Ilustracija

Granična policija Bosne i Hercegovine i službenici SIPA-e proveli su zajedničku akciju na području Donjeg Svilajna.

Policijski službenici Granične policije Bosne i Hercegovine zajedno s policijskim službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA-e), u noći između 7. i 8.12.2023. godine, proveli su zajedničke aktivnosti na području Donjeg Svilaja, u neposrednoj blizini državne granice s Republikom Hrvatskom, u zoni graničnog pojasa.

Tokom koordinisane akcije, zatekli su veći broj osoba iz migrantske populacije u dva improvizirana kampa, u kojima su pronašli određenu količinu vatrenog oružja i streljiva.

Provedbom službenih mjera i radnji, policijski službenici Granične policije Bosne i Hercegovine stavili su pod nadzor zatečene nezakonite migrante, nakon čega je o predmetnom događaju obaviješteno Tužilaštvu Bosne i Hercegovine i Sud Bosne i Hercegovine, u skladu s čijim usmenim naredbama će biti dalje postupano.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79