Sipa kod Tarčina uhapsila jednu osobu i oduzela 46 kilograma eksploziva

Pripadnici SIPA-e su u mjestu Tarčin kod Sarajeva danas uhapsili jednu osobu osumnjičenu za krivično djelo “Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”. Zaplijenili su i 46 kilograma eksploziva.

Kako su saopćili iz ove policijske agencije, postupajući po naredbi Općinskog suda u Sarajevu i Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu pretresli su automobil kojim je upravljao osumnjičeni i tom prilikom u prtljažniku vozila otkrili i privremeno oduzeli 26 komada vojnog eksploziva težine po pola kilograma, stotinu komada vojnog eksploziva težine po 200 grama i 130 komada vojnog eksploziva težine po 100 grama.

Privremeno je, kako su naveli, oduzet i automobil te mobilni telefon.

U nastavku aktivnosti, SIPA je danas u Tuzli pretresla i stambeni objekat koji koristi osumnjičena osoba.

Osumnjičena osoba trenutno se nalazi u prostorijama SIPA i nad njom je u toku kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predata u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu, saopćili su iz SIPA-e.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79