SIPA objavila nove detalje akcije “Black Tie 2”: Obustavili smo transakciju od 614.204 KM, pretresli sef…

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) juče su (22.04.2024. godine) u sklopu operativne akciji “Black Tie 2”, koja je realizovana zajedno sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, preduzeli mjere i radnje u okviru kojih su izvršili provjere računa u devet komercijalnih banaka u Bosni i Hercegovini i to za osam pravnih i osam fizičkih lica.

Navodi se ovo u zvaničnom saopćenju SIPA-e.

“Tom prilikom su za predmetna pravna i fizička lica izvršene privremene obustave transakcija u ukupnom iznosu od 614.204,80 konvertibilnih maraka, 23.906,44 eura i 2261,00 amerčkih dolara.

Prilikom rada na predmetu u jednoj od komercijalnih banaka je izvršen pretres jednog sefa dok je drugi sef blokiran”, kazali su.

Potom su dodali:

“Ovom operativnom akcijom obuhvaćeno je više osumnjičenih fizičkih i pravnih lica, a među lišenima slobode su i visoki dužnosnici policijskih agencija i institucija za provođenje zakona koja se sumnjiče za krivična djela organizovanog kriminala, pranja novca, primanje dara i drugog oblika koristi, neovlaštenog prometa opojnim drogama i zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja. U okviru predmeta prikupljeni su dokazi iz kriptovanih aplikacija”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79