SIPA privela organizatora velikog šverca cigareta: Oduzeta velika količina cigareta, vrijednosti 1,3 miliona KM.

 

Policijski službenici SIPA-e sinoć su lišili slobode jednu osobu u nastavku akcije kodnog naziva “23” od 19. jula ove godine u kojoj je prilikom pretresa priključnog vozila-cisterne, namijenjenog za prijevoz plina pronađena i privremeno oduzeta velika količina cigareta, vrijednosti 1,3 miliona KM.

Osumnjičeni je označen kao organizator, saopćila je SIPA. Zaustavljen je sinoć na području Tomislavgrada prilikom redovne kontrole od policijskih službenika PU Tomislavgrad, nakon čega je na dalju nadležnost predat SIPA-i.

Sumnjiči se za više krivičnih djela i to organizovani kriminal u vezi sa neovlaštenim prometom akciznih proizvoda. Nakon kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog u prostorijama SIPA-e na dalju nadležnost, uz dopunu izvještaja o počinjenom krivičnom djelu i počiniocu bit će predat Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Nastavljaju se dalje istražne radnje u cilju dokumentovanja i drugih osumnjičenih, dodaje se u saopćenju SIPA-e.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79