SIPA uhapsila 13 osoba, akcija u više gradova u BiH

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i dalje provode operativnu akciju “Bjegunac” u okviru koje je do sada na području Bijeljine, Brčko distrikta, Špionice, Pelagićeva i Orašja uhapšeno 13 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela organiziranog kriminala, a u vezi sa krivičnim djelom neovlaštene proizvodnja i stavljanja u promet opojnih droga.

– Tokom dosadašnjih istražnih radnji u predmetu kodnog naziva “Bjegunac” policijski službenici SIPA-e su otkrili i privremeno oduzeli 82,76 grama opojne droge kokain i 27,19 grama smjese, te 5936.012 grama opojne droge marihuana, tri drobilice, jednu vagu, 170 komada sjemenke indijske konoplje, 105 komada tableta, municiju – 82 komada, šet ručnih bombi, dva putnička motorna vozila, 21 mobilni telefon sa pripadajućim SIM karticama, uređaj za ometanje signala, 1515 EURA i 1500 KM, kao i druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku – saopćeno je iz SIPA-e.

Dodaju da su uhapšeni sprovedeni su u službene prostorije i da je nad njima u toku kriminalistička obrada.

Akcija je počela jutros, a iz Policije Brčko distrikta ranije su saopćili da je akcijom obuhvaćeno 15 osoba, od kojih su dvojica pripadnici Policije Brčko distrikta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79