SIPA vrši provjeru ko je pjevao Tomsonovu pjesmu “Herceg-Bosno srce ponosno”

SIPA vrši provjeru ko je pjevao Tomsonovu pjesmu “Herceg-Bosno srce ponosno”


Nakon objave snimka s Bobovca gdje pripadnici policijskih agencija pjevaju pjesmu Thompsona, podigla se prašina u sigurnosnim agencijama da se sazna ko je pjevao pjesme o Herceg Bosni.

Nakon službenih ceremonija, u selu Luke, gdje se proslavljalo završetkom hodočašća, zabilježeno je da je grupa sudionika sa snimka prisustvovala događaju gdje je i otpjevana pjesma Marka Perkovića Thompsona, “Lijepa li si”.

Nakon istraga zeničke policije, i unutarne istrage KPZ Zenica oglasila se SIPA-a i naredila da će izvršiti detaljnu istragu o navedenom događaju saznaje portal Crna-Hronika.

Državna agencija za istrage i zaštitu, po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine provodi mjere i radnje u cilju identifikacije lica koji se nalaze u većoj grupi lica koji na video snimku, koji je objavio veliki broj internet portala u BiH, pjevaju “Lijepa li si” Marka Perkovia Thompsona a u kojoj se spominje i riječ “Herceg Bosna”.

Prema prikupljenim saznanjima otpjevana je nakon službene ceremonije obilježavanja “Molitvenog dana za Domovinu Vrhbosanske nadbiskupije” i “20. Hodočašća na Bobovac” koji je održan dana 21.10.2023. godine na lokaciji brda Bobovac opština Vareš.

SIPA od KPZ Zenica traži da im se dostavi podatke o licima sa snimka kako bi se obavio razgovor na okolnosti  njihove prisutnosti na predmetnom video snimku – Potvrdio je Darko Ćulum piše Crna-Hronika.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija