Sjećate li se Benjamina Mehanovića koji je prodavao čaj kako bi donirao Turcima? Fenerbahce ga je ugostio na Džekinoj utakmici

Sjećate li se Benjamina Mehanovića koji je prodavao čaj kako bi donirao Turcima? Fenerbahce ga je ugostio na Džekinoj utakmici


Dječaku Benjaminu Mehanoviću, mladom humanitarcu koji je u Sarajevu prodavao čaj kako bi pomogao žrtvama prošlogodišnjih razornih zemljotresa u Turskoj, ispunjena je želja da prisustvuje utakmici Fenerbahčea, čiji dres nose i reprezentativci Bosne i Hercegovine Edin Džeko i Rade Krunić.

Uz podršku Direkcije za dijasporu i srodne zajednice Republike Turske (​YTB) i u organizaciji Asocijacije turskih alumnista u BiH (TUMED), san dječaka Benjamina da prisustvuje domaćoj utakmici istanbulskih “žuto-plavih” sinoć je postao stvarnost.

Benjamin Mehanović je bio na tribinama Ulker stadiona, u kojem je uz gol i Edina Džeke, u čijem se naručju kao jednogodišnjak i fotografisao, istanbulski Fenerbahče remizirao 2:2 s Alanyasporom, javlja Anadolija.

POGLEDAJ GALERIJU

Prije utakmice u Istanbulu dječak Benjamin bio je i gost klupske televizije, kazavši da je i za njega bilo iznenađenje to što je došao na utakmicu Fenerbahčea.

“San mi je postao stvarnost. Mnogi igrači Fenerbahčea su mi dragi, ali je favorit uvijek Edin Džeko. S Džekom sam se fotografisao kao beba”, rekao je Mehanović.

Benjaminov otac Edin Mehanović je zahvalio istanbulskom klubu na gostoprimstvu.

“Benjamin je dječak velikog srca. U vrijeme zemljotesa bili smo veoma tužni. Kada je sam pokrenuo humanitarnu u akciju bili smo tužni i ponosni. Benjamin nije znao da će doći na utakmicu i jako se obradovao kada je saznao. Navijač je Fenerbahčea i jako voli Edina Džeku”, kazao je Mehanović.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija