Sjednica Vijeća ministara BiH zakazana za sutra

Sjednica Vijeća ministara BiH zakazana za sutra


Sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine bit će održana sutra u Sarajevu, u Zgradi insitucija BiH sa početkom u 12 sati. Ova informacija zvanično je potvrđena iz VM BiH.

Riječ je o 43. sjednici koja je bila zakazana za 29. juli te odgođena po nalogu predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije.

Sjednica je odložena nakon zaključaka Skupštine RS da srpski predstavnici ne učestvuju u radu i donošenju odluka u državnim organima zbog dopune Krivičnog zakona BiH koju je nametnuo bivši visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko, a kojom se zabranjuje negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca kao i kažnjavanje za isto.

Na dnevnom redu sjednice je prijedlog programa reformi BiH 2021. čiji je predlagač Komisija za saradnju s NATO-om s prijedlogom odluke o usvajanju programa reformi BiH.

Važno je istaknuti da, kako je kazao predsjednik PDP-a Branislav Borenović, ako se sjednica održi to će značiti da se SNSD povlači iz zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija