Sjeverna Makedonija se zahvaljuje na vakcinama: Besplatne putarine za građane Srbije

Srbijanski turisti koji putuju Koridorom 10 od danas na ulazu u Sjevernu Makedoniju, na graničnom prijelazu Tabanovce, dobijaju besplatne kartice za putarinu kroz tu zemlju, a ova povlastica trajaće do 15. avgusta.

Vlada Sjeverne Makedonije je ranije donijela odluku da putarina u tom periodu bude besplatna za srbijanske državljane u znak zahvalnosti Srbiji za doniranje vakcina protiv virusa korona i u tu svrhu izdvojila 2,8 miliona eura.

Ministarstvo unutrašnjih poslova u Skoplju već je dobilo 65.000 kartica od makedonskog Javnog preduzeća za državne puteve, prenosi makedonski portal “Plusinfo”.

U MUP-u Sjeverne Makedonije je potvrđeno da je podjela kartica počela od ponoći i da svako vozilo srbijanskih tablica koje se kreće Koridorom 10 dobija karticu za putarinu, kako je predviđeno vladinom odlukom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79