Skaka ili Bogićević: Ovako bi trebalo izgledati Gradsko vijeće Sarajeva

Općina Novo Sarajevo je posljednja koja je izabrala gradske vijećnike te je sada jasnije kako bi trebalo izgledati Gradsko vijeće Sarajeva. Također, jasno je i da će kandidat Četvorke za gradonačelnika Sarajeva Bogić Bogićević imati većinu.

Četvorka u Novom Sarajevu ima četiri mandata, jedan ima SDA, jedan nezavisni vijećnik Srđan Srdić i jedan Demokratska fronta.

Za gradske vijećnike izabrani su Elvedin Korora (SDP), Samir Bejić (Naroda i pravda), Mirela Džehverović (Naša stranka), Alma Čengić (SDA), Marijela Hašimbegović (Demokratska fronta) i Danijela Šahat (Narod i pravda).

Podsjećamo, ranije je u Općini Centar izabrano šest gradskih vijećnika iz Četvorke i jedan iz SDA. U Starom Gradu izabrana su četiri vijećnika Četvorke, dva SDA i jedan SZG. Četvorka ima četiri vijećnika i u Novom Gradu, a po jedan BOSS, USD i samostalna zastupnica Enisa Spahić, koja je u Općinsko vijeće izabrana kao kandidatkinja Naše stranke.

Kada se u obzir uzmu vijećnici iz Novog Sarajeva, Četvorka sada ima 18 gradskih vijećnika, a za izbor gradonačelnika potrebna je većina od 15 vijećnika. SDA ima četiri vijećnika, Demokratska fronta, BOSS, SZG i USD po jednog. Spahić i Srdić će biti samostalni vijećnici prenosi Klix.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79