Skandalozna rasistička objava Srpkinje: “Poručim od smrdljivog restorana hranu i oni mi pošalju migranta Muzafara!”

Mladić po imenu Muzafar, dostavljač hrane u Beogradu, postao je ni kriv ni dužan meta užasnih rasističkih komentara, samo zato što je migrant iz neke od azijskih zemalja i što u Srbiji pokušava da zaradi novac.

Jedna Beograđanka nakon što je pročitala njegovo ime u aplikaciji za dostavu hrane Glovo, odlučila je da porudžbinu otkaže javno, usput iz čista mira nazivajući mladića pogrdnim imenima i osobom “koja oduzima posao poštenim Srbima”. Svoje odvratne uvrede korisnica koja se potpisuje kao “Lena” nakon toga je podijelila na društvenim mrežama, gdje su zgranuti korisnici žestoko osudili njeno ponašanje.

“Lena” je u svojoj skandaloznoj objavi izvrijeđala i restoran iz kog je naručila hranu i mladog dostavljača Muzafara, samo zato što nije – Srbin!

“Ovako ja poručim od smrdljivog restorana hranu i oni mi pošalju Muzafara kao dostavljača! Migranta znači! Da dolazi na moju kućnu adresu neko ko nema ni regularno državljanstvo ni ličnu kartu! Niti znaju ko je, niti šta je! Zadnji put od Glovo Srbija i nikad više! Pored toliko naših vrijednih ljudi, koje vjerovatno otpustite, vi zapošljavate ilegalne migrante. Bravo”, glasila je prva poruka.

U sljedećem storiju, “Lena” je otišla korak dalje i čak ugrozila bezbjednost mladića koji je samo želoo da pošteno zaradi neki dinar. Označila je samoprozvanu “narodnu patrolu”, odnosno, skupinu desničara koji već izvesno vrijeme maltretira migrante po Beogradu, očigledno u želji da ih pozove da se oni “pozabave” ovim “problemom” .

“A evo i neka narodna patrola podijeli ovo. Znači, pošalju migranta. Kad kažem da neću migranta, oni kažu da kurir ne može da se promjeni i uzmu ti novac. Od porudžbine ništa, a novac uzeli. Jer, jelte, u svojoj državi ne možeš da biraš ko će za tvoj novac da te usluži, nego moraš da prihvatiš ilegalnog migranta. Kako ih zapošljavaju bez državljanstva, samo da mi je znati!? Jel mogu ja tako u Njemačkoj, da odem i zaposlim se, sa lažnom ličnom kartom i živim tamo. U pitanju je Glovo Srbija”, napisala je u drugom storiju.

U trećem storiju je otišla možda i najdalje sa svojim suludim stavovima. Napala je i kompaniju i nedužnog dostavljača, bez ikakvih dokaza optuživši ga da je “silovatelj, napasnik i lopov, koji je dobio od Glova njene podatke” i kako je rekla, “može uvijek da je nađe i napadne”.

“Znači sad jedan migrant ima sve moje podatke i sad ja treba da se brinem kad izlazim iz kuće da li će me neko sačekati, možda i opljačkati, napasti, itd. Jer znamo svi da se to stalno dešava sa njima. Glovo Srbija, kako smijete podatke građana da dajete nekome ko je NN lice, bez državljanstva i dokumentacije? Nekome za koga se zna da su pljačkali, silovali, napadali? Da li ste toliko van zakona i svake odgovornosti prema društvu? Kakva “kompanija” banana, kao i ova država”, napisala je na kraju posta, koje je na kraju, nakon što se podgila bura na društvenim mrežama, uklonila sa svog profila.

Njeni stavovi odmaj su naišli na osudu na društvenim mrežama. Suprotno njenim stavovima, na Twitteru su ovakvo ponašanje okarakterisali kao skandalozno i neprimjereno.

U komentarima se oglasio i jedan bivši radnik ove kompanije, naglašavajući da svaki radnik mora da ima legalnu dozvolu za rad i boravište u Srbiji.

“Samo bih kao bivši zaposleni kompanije Glovo dodao i to da svaki kurir ima prijavljeno boravište i legalnu dozvolu za rad u Republici Srbiji. Imali smo nekoliko posjeta policije i inspekcija u kancelariji ovim povodom, naravno nikada nije pronađen ni jedan problem.”, napisao je on.

Sljedeća korisnica Twittera, navela je da za razliku od dostavljača, ona ima njegov broj telefona, za koji je spremna da podijeli sa desničarima koji ulivaju strah u kosti migrantima.

“Čuj, Muzafar ima njene podatke, a vjerovatno je se i ne sjeća. Za to vrijeme, ona ima pristup Muzafarovom broju telefona i voljna je da o tome obavijesti Narodne patrole. Pa da izračunamo ko koga ugrožava”, navela je ona.

U komentarima su se javili i oni koji su imali prilike da im hranu dostavljaju dostavljači sa Istoka.

“Ima ih dosta sa “takvim” imenima u Glovu… Meni su beskrajno simpatični, više se trude jer ne znaju jezik baš najbolje… Presmiješno je bilo kad sam poručivala kafu koja nije u ponudi Glovo-a, već preko opcije Bilo šta, jedva smo se sporazumjeli, ali jesmo na kraju “, napisala je ona.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79