Škola u kojoj opasnost vreba sa svih strana: Prostori se zagrijavaju loženjem drva, a ivičnjaci su opasni po život

Škola u kojoj opasnost vreba sa svih strana: Prostori se zagrijavaju loženjem drva, a ivičnjaci su opasni po život


Škola u kojoj opasnost vreba sa svih strana

Prostori se zagrijavaju loženjem drva, a ivičnjaci su opasni po život

Uslovi u nekim školama u Kantonu Sarajevo su jako loši. Međutim, posebno je teško u naseljima koja su “malo” dalje od centra grada. Roditelji učenika koji pohađaju područnu školu OŠ “Hilmi ef. Šarić” u Raštelici ogorčeni su uslovima u kojima njihova djeca pohađaju nastavu piše Crna-Hronika

Nastava se odvija u objektu koji je sagrađen za vrijeme Austrougarske vlasti i služio je kao željeznička stanica.

Odnedavno je sala za sport neupotrebljiva, odnosno nesigurna za korištenje. I ništa ne bi bilo čudno ili novo da prije nekoliko mjeseci, pred izbore, nije asfaltiran dio ispred škole kako bi se organizovao predizborni skup, a niko nije obratio pažnju na prostor u kojem se svakodnevno odvija nastava.

– Vlastodršci su pred izbore  asfaltirali ispred škole kako bi  mogli održati predizborni skup. Pored se nalazi sala za sport. Toliko neko mora biti jadan i bijedan da naredi asfaltiranje mjesta za održavanje predizbornog skupa, a da se ne  spoji asfalt sa salom za sport i ne asfaltira ovaj dio ispred sale.

Djeca ne koriste ovu salu jer je ostao prazan prostor između asfalta i ivičnjaka, jako je rizično malu djecu prevoditi preko ovog dijela. U ovoj školi se još lože drva za zagrijavanje prostorija. Eldar Čomor je 18 godina  na nekoj funkciji sa debelim primanjima, Hamdo Ejubović 18 godina načelnik, Adi Kalem je bio ministar u Vladi KS-a. Svi su oni iz Hadžića. Ovo je sramota i neka se stide ako imaju obraza, poručila je grupa roditelja djeca iz Općine Hadžići.

POGLEDAJ GALERIJU

Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija