Škola u kojoj se desilo trostruko ubistvo: Istraga se još uvijek vodi, važno je da se izbjegne širenje nepotvrđenih informacija

Škola u kojoj se desilo trostruko ubistvo: Istraga se još uvijek vodi, važno je da se izbjegne širenje nepotvrđenih informacija


JU “Mješovita srednja škola Sanski Most”, koja se nalazi u istom objektu kao i “Gimnazija Sanski Most”, te u kojoj je radio trostruki ubica, oglasila se povodom strašnog zločina koji se dogodio.

Na samom početku iz Mješovite srednje škole navode da su duboko potreseni tragičnim događajem, koji se desio u JU Gimnaziji Sanski Most.

“Ovaj nepojmljiv gubitak u kojem su smrtno stradale naš kolega Nijaz Halilović, kolegice Gordana Midžan I Nisveta Kljunić je uzrokovao ogromnu tugu i bol u našoj zajednici i među svim obrazovnim institucijama u našem regionu. Izražavamo najdublje saučešće porodicama i prijateljima svih koji su pogođeni ovim tragičnim incidentom. Naša srca su sa njima u ovim teškim trenucima”, kazali su.

Ističu da kao obrazovna ustanova razumiju koliko je važna podrška i solidarnost u ovakvim situacijama zbog čega je nesebično pružaju.

“Želimo obavijestiti javnost da smo u stalnom kontaktu sa JU Gimnazijom Sanski Most i pružamo svu potrebnu pomoć i podršku koja je u našoj moći. Naši učenici, nastavnici i osoblje su obaviješteni o događaju i pružena im je emocionalna i psihološka podrška kako bi se nosili sa ovom teškom situacijom”, kazali su.

Zamolili su javnost da u ovom trenutku pokažu obazrivost i poštovanje prema privatnosti pogođenih porodica i školske zajednice.

“Istraga se još uvijek vodi, i važno je da se izbjegne širenje nepotvrđenih informacija koje bi mogle dodatno uzrujati pogođene. U narednim danima, Mješovita srednja škola Sanski Most će se truditi da pruži sve potrebne informacije i podršku prema potrebi. Zahvaljujemo se svima na razumijevanju i podršci u ovim teškim trenucima”, naveli su u saopštenju koje potpisuje direktor Asmir Džafić.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija