“Školovali smo je, učili poštenju, da bi je neko prebijao…”

“Školovali smo je, učili poštenju, da bi je neko prebijao…”


Priča o Enisi Klepo, 28-godišnjoj djevojci iz Jablanice koju je brutalno pretukao Amir Džafić, vlasnik Hotela Jablanica u kojem je Enisa bila zaposlena. Ima 28 godina, diplomirala je na Pravnom fakultetu. Radila je na recepciji hotela Jablanica, za platu od 700 KM.

Kada je trebala biti isplaćena za svoj rad, brutalno je pretučena od strane vlasnika hotela.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Enisin otac izgovorio je rečenicu zbog koje se svi moramo zapitali u kakvom društvu živimo.  “Pazili smo je, odgajali, školovali dijete.. naučili je da časno i pošteno radi.. da bi je neko maltretirao i prebijao..” – izjavio je njen otac.

U Jablanici je danas najavljen prosvjed podrške Enisi, koja je u ispovijesti našem portalu ispričala što se dogodilo kobnog dana u hotelu. Ona je u nasrtaju stokilaša, vlasnika hotela, mogla ostati i bez vida, a zadobila je teške tjelesne ozljede.

Unatoč svemu nije zadržan u pritvoru, te je kući došao u isto vrijeme kao oštećena, koja je bila hospitalizirana u bolnici u Mostaru. Tamo su njezine ozljede okarakterizirane kao teške.

Radnica Enisa Klepa tužila gazdu Amira koji ju je teško pretukao


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija