Slobodan Vasković:Milorad i Igor Dodik spremni izbaciti Stevandića i Ujedinjenu Srpsku iz vlasti odmah nakon izbora

Slobodan Vasković:Milorad i Igor Dodik spremni izbaciti Stevandića i Ujedinjenu Srpsku iz vlasti odmah nakon izbora


Prema pisanju Slobodana Vaskovića, Milorad i Igor Dodik planiraju odmah nakon lokalnih izbora izbaciti stranku Nenada Stevandića, “Ujedinjena Srpska”, iz vlasti.

Ovaj plan uključuje smjenu Stevandića s mjesta predsjednika Narodne skupštine RS te uklanjanje njegovih kadrova s ključnih funkcija.

Navodi se da sukob između Dodika i Stevandića traje već mjesecima, a dodatno se intenzivirao nakon što je Igor Dodik preuzeo stranku, ušao u otvoren sukob sa Stevandićem, piše Vasković na svom blogu.

Stevandić je pokušao prenijeti sukob na Vladu Đajića, šefa Gradskog odbora SNSD-a u Banjaluci, ali taj potez nije dao rezultata.

Jedan od glavnih uzroka ovog sukoba je Stevandićeva nada da će Dodik biti osuđen u procesu na Sudu BiH te da će mu biti zabranjeno obavljanje funkcije predsjednika RS, što bi otvorilo vrata Stevandiću da preuzme tu poziciju, nakon, kako Vasković tvrdi, “brutalne krađe izbora.”

Stevandić je na više mjesta otvoreno govorio da ima kapacitet za tu funkciju, što je dodatno pogoršalo situaciju. Dodici su odlučili da smanje podršku Ujedinjenoj Srpskoj na manje od tri posto na lokalnim izborima, a nakon toga da je izbace iz vlasti.

Napadi SNSD-a na Ujedinjenu Srpsku se intenziviraju, a Stevandić se suočava s ograničenim mogućnostima odbrane. Igor Dodik predvodi ove napade, neumoljivo djelujući protiv svih koji i dalje podržavaju Stevandića.

Stevandićeva odluka da podrži Draška Stanivukovića također nije donijela nikakve pozitivne rezultate, već je samo pojačala napade, posebno u Banjaluci.

Milorad Dodik, koji očajnički nastoji ostati na vlasti, ne preza pred uništavanjem svakoga ko mu ne pokazuje potpunu lojalnost, zaključuje Vasković.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija