Slučaj likvidacije Aleksandre R: Optuženi iz BiH potpuno uračunljiv

Slučaj likvidacije Aleksandre R: Optuženi iz BiH potpuno uračunljiv


Na suđenju Dejanu B. (51) iz Bosne i Hercegovine i Ujguru T. (48), državljaninu Njemačke, optuženima za ubistvo Aleksandre R. (39), sudski vještak psihijatrijske struke iznio je svoje mišljenje da su obojica optuženika apsolutno uračunljive osobe bez ikakvih psihijatrijskih poremećaja ili bolesti.

Vještak je naglasio da neuračunljivost predstavlja pravni institut koji može isključiti krivičnu odgovornost, ali da u ovom slučaju takav scenario nije potvrđen.

Optuženi, iako nisu priznali krivicu, suočavaju se s optužbama za ubistvo Aleksandre R., čije tijelo još nije pronađeno. Prema istražiteljima, napetosti između Dejana i Aleksandre su eskalirale nakon njihovog raskida u proljeće 2022. godine. Oni su ne samo bili u emotivnoj vezi, već su dijelili i poslovne interese, uključujući finansijske transakcije u vezi sa nekretninama.

Motiv za zločin se navodi kao financijski, s obzirom da je Aleksandra R., koja je bila visoko pozicionirana u banci, odbila daljnju saradnju s optuženima i pristup svojim računima nakon raskida. Optuženi su navodno pokušali prisiliti je na iznos od 785.000 eura putem izvršnog naloga, što je rezultiralo nizom krivičnih prijava koje je Aleksandra podnijela protiv njih.

Nestanak Aleksandre R. desio se sedam dana prije zakazanog glavnog ročišta u ovom slučaju. Optuženi su tvrdili da je ona dobrovoljno napustila zemlju, budući da je porijeklom iz Rumunije, dok su njemački mediji pratili ovaj slučaj i prenosili razvoj događaja.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija