Slučaj trovanja djece u Trebinju: “Svi su stabilno i danas će biti pušteni kući”

Nakon što je osmero djece tokom jučerašnjeg dana smješteno u trebinjsku bolnicu zbog znakova trovanjanačelnica Odjeljenja za pedijatriju Bolnice Trebinje LjIljana Buha potvrdila je za N1 da su sva djeca stabilno, te da će poslije jutarnje terapije biti pušteni kući.

„Svi su stabilno, nakon jutarnje terapije, oni koji je primaju, svi će biti pušteni. Riječ je o lakšem obliku trovanja“, kazala je načelnica Odjeljenja za pedijatriju Bolnice Trebinje Ljiljana Buha.

Podsjetimo, hospitalizirana djeca boravila su u Gradu sunca, a kao potencijalni uzrok navodi se trovanje hlorom, zbog čega su se saopćenjem oglasili iz Grada sunca, u kojem su naveli da sumnjaju da je prekomjerna količina hlora u vazduhu uzrok incidenta na dječijem jezeru, naglasivši da ljudski faktor nije zakazao. Iz ovog Poslovnog sistema ističu da ovaj turističko-rekreativni kompleks ima sve neophodne, zakonski potrebne akte o procjeni rizika na kupalištima, izdate od ovlaštenih organa, da dnevno vrše kontrolu kvaliteta vode i da posjeduju sve neophodne analize od Instituta za javno zdravlje, koje pokazuju sve parametre u referentnim vrijednostima.

“Javnost obavještavamo da je došlo do prekida napajanja električnom energijom, zbog čega su automatska postrojenja za hlorisanje vode bila van funkcije. Dolaskom napajanja električnom energijom ponovo je uspostavljena funkcija automatskog hlorisanja vode, te sumnjamo da je stvoren vazdušni čep sa prekomjernom količnim hlora. Sumnjamo da je prekomjerna količina hlora u vazduhu uzrok incidenta na dječijem jezeru, dok su sva ostala jezera neometano i bezbjedno funkcionisala. Na svim jezerima u okviru kompleksa, pa i na dječijem parametri vode su bili u granicama referentnih vrijednosti”, poručili su iz Grada Sunca.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79