Slučaj „Znaš li ti ko smo mi”: Mladi policajac koji je uhapsio supruga tužiteljice vraćen na posao

Protiv mladog tuzlanskog policajca Tarika Omerovića (24) obustavljena je istraga te je vraćen na posao, potvrdila nam je njegova advokatica Tatjana Savić.

Policajac Omerović mora biti vraćen na posao

Ovaj slučaj podigao je veliku buru u javnosti, te je izazvao polemiku da li slovo zakona važi isto za sve.

Naime, ova pripadnik MUP-a TK je obavljajući redovne poslove i zadatke, odnosno patroliranje zaustavio automobil u kojem je bio Mujaga Begić, sa suprugom Mirzetom koja je inače i zamjenice glavnog tužioca tužilaštva tuzlanskog kantona.

Saobraćajna kontrola

Nakon zaustavljanja vozila u kojem su se Begići nalazili zbog rutinske kontrole oni su mu se obratili riječima: “Znaš li ti ko smo mi!?”

Mujaga je zbog naročito drskog ponašanja i omalovažavanja policijskog službenika uhapšen i odveden u Policijsku stanicu. Nakon toga tužiteljica Begić mladog policajca i njegovog kolegu je prijavila Federalnoj upravi policije te su ubrzo i uhapšeni. Teretili su ga za krivična djela zlostavljanje u službi i protvpravo lišenje slobode,

Trpio pritisak

Omerovićev kolega je ubrzo pušten i u predmetu je imao status svjedoka, iako je tokom postupka prema riječima njegve porodice trpio pritiske.

Nedugo nakon toga policijski sindikat se oglasio te je pružio podršku policajcu Omeroviću koji je bio suspendovan. Tužilaštvo je čak zatražilo i njegovo zatvaranje ali je sud taj prijedlog odbio kao neutemeljen, a nakon osam mjeseci tužilaštvo je obustavilo istragu prenosi Avaz.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79