Služba civilne zaštite sa pripadnicima MUP-a KS tragaju za medvjedom po Sarajevu

Povodom prijave o pojavi medvjeda na ulicama u naselju Vratnik, od jutros su sa pripadnicima MUP-a KS na terenu i uposlenici Službe civilne zaštite Općine Stari Grad Sarajevo.

Pojava medvjeda prijavljena je jutros u 7,30 sati sekretaru Mjesne zajednice Vratnik nakon čega je odmah obaviještena Policijska uprava Stari Grad gdje je potvrđeno da su njihovi pripadnici već na terenu, kao i interventni tim Lovačkog društva Sarajevo.

Prema posljednjim informacijama Službe civilne zaštite Općine Stari Grad, koja je stupila u kontakt sa predsjednikom Lovačkog društva Sarajevo Murizom Bukvom, na terenu je više ekipa, a medvjed je posljednji put primijećen u blizini Darive (kod objekta Haznadarević) gdje se trenutno nalazi Služba civilne zaštite i pripadnici MUP-a KS.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Kako je ranije izjavio predsjednik Lovačkog društva Sarajevo, nastojat će vratiti medvjeda u prirodno stanište, te postoji mogućnost da će biti uspavan i vraćen odakle je došao. Potvrdio je i da su u kontaktu sa Veterinarskim fakultetom.

Općina Stari Grad Sarajevo obavještava građane da su nadležne ekipe na terenu i poduzimaju se sve mjere za lociranje i vraćanje medvjeda u njegovo stanište, a dok to ne bude urađeno potreban je dodatni oprez.

Medvjed šeta na Vratniku, iz interventnog tima lovačkog društva poručuju: Mi ga pokušavamo vratiti

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79