Smanjen interes građana: Sedmično jedan ili nijedan dan za (re)vakcinaciju

Uovoj ustanovi su potvrdili da je zainteresovanost građana za vakcinaciju manja u odnosu na prethodni period, te da u skladu sa tim i organizuju rad.

– Pretpostavka je da je jedan od razloga poboljšanje epidemiološke situacije i sve manji broj oboljelih od virusa korona. Svi građani koji su primili prvu dozu vakcine protiv korona virusa se telefonom pozivaju i naručuju na revakcinaciju u zakazanom terminu. S obzirom da se sve manji broj građana javlja da primi prvu dozu vakcine, manji je i broj revakcinacija. Uglavnom se javljaju građani koji su već primili dvije doze vakcine, da bi primili buster dozu – kazali su u Domu zdravlja

Prema podacima iz ove ustanove, do 7. marta je sa obje doze vakcinisano 48.522 građana, sa jednom dozom 1.449, a sa buster dozom 8.150.

– Da bi se postigao kolektivni imunitet, koji bi spriječio širenje infekcije, potrebno je da bude vakcinisano 80 odsto stanovništva i više. Stoga trenutni vakcinalni obuhvat nije zadovoljavajući – poručili su iz Doma zdravlja.

Zbog smanjenog interesa građana za vakcinaciju Dom zdravlja gasi i Call centar, koji je bio organizovan na početku procesa vakcinacije protiv virusa korona. Radnici Call centra su pozivali građane da prime prvu i drugu dozu, a poslije i buster dozu vakcine protiv korona virusa.

– Cilj je bio da se građanima omogući da se vakcinišu u zakazanom terminu, te da se izbjegnu nepotrebne gužve na vakcinalnom punktu. S obzirom da se zainteresovanost građana za vakcinaciju smanjuje, ne postoji više potreba za postojanjem Call centra – rekli su u Domu zdravlja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79