Smrt majke iz Velike Kladuše mnoge je potresla: Reagovali iz Doma zdravlja, tvrde da je Indiri pružena sva moguća pomoć

Elvedin Hozanović ostao je sam sa četvero djece nakon što je njegova supruga Indira prije četiri dana preminula u Kantonalnoj bolnici u Bihaću.

Dan nakon dženaze na svom Facebook profilu objavio je nekoliko fotografija supruge ispred Doma zdravlja, sa djecom, a nakon tragičnog događaja i snimke sa dženaze, tvrdeći da je Indira preminula usljed nemarnosti odnosno nebrige ljekara u Domu zdravlja Velika Kladuša.

Sporna fotografija zasmetala rukovodstvu Doma zdravlja u Velikoj Kladuši?!

On je za Hayat jučer ispričao kako je nekoliko puta tražio da njegovu suprugu upute na liječenje u Kantonalnu bolnicu Bihać, ali dežurni ljekar to nije učinio. Uradili su to, tvrdi Elvedin, kada je već bilo kasno.

“Nekoliko puta se sa istim simptomima, jakim bolovima u stomaku, javljala doktoru. Svaki put sam tražio da nam daju uputnicu za Kantonalnu bolnicu u Bihaću. Ali nikada to, ona plava doktorica iz Doma zdravlja, ime sam zaboravio ali piše na nalazu, nije željela dati. Kada smo se pretposljednji put javili u Dom zdravlja u Velikoj Kladuši, doktorica mi je rekla da nema potrebe da ide u Bihać jer su joj oni sanirali sve probeleme koje je imala u stomaku. Garantovala je da je sada sve kako treba – nastavlja on.

Ali baš te večeri nakon dolaska od ljekara iz Doma zdravlja, situacija se zakomplikovala.

“Oko 4-5 ujutro opet sam je odvezao u Dom zdravlja. Doktor koji je bio dežurni odmah je poslao u Bihać. Ali brzo su mi javili da je preminula – govori nam Elvedin koji će, nastavlja, pravdu postražiti sudskim putem.

“Na ovome se neće završiti. Ovo je samo nemarnost doktora u Domu zdravlja. Potražit ću pomoć nekog dobrog advokata i tužiti koga treba. Istinu moraju svi znati i zbog Indire, i zbog naše četvero djece, zbog mene, rodbine. To je sramota. Neka im je na dušu – govori nam on.

Nakon što je objavljena ta priča reagirali su iz Doma zdravlja Velika Kladuša. Objašnjavajući kako je tekao postupak liječenja naglašeno je da su zbog iznošenja netačnihnavoda i objavljivanja Indirine fotografije, osobu koja je to plasirala u javnost prijavili policiji!

Zanimljivo je da se rukovodstvo spomenutog Doma zdravlja bavilo ponajviše objavljenom fotografijom tvrdeći da „nikako mogla nastati tog dana jer pacijentica nije bila u stanju da sjedi, niti je bila u istoj odjeći kao na fotografiji“.

Još zanimljivije je da ispod fotografije nije naznačeno kada je ista snimljena već je objavljena, tvrdi i Elvedin, kao dokaz da je stalno tražila pomoć u Domu zdravlja!

U reakciji iz navedenog Doma zdravlja piše:

“Umrla Indira Dervišević primljena je u Službu za hitnu medicinsku pomoć dana 01.06.2020. godine u jako lošem zdravstvenom stanju, a ista je direktno iz auta unesena u Službu za hitnu medicinsku pomoć, bez i jednog momenta čekanja na pregled. Pregledana je od strane dežurnog doktora i doktora specijalizanta iz oblasti urgentne medicine (konsultiran je i doktor interne medicine), pružena joj je sva moguća i raspoloživa medicinska pomoć u skladu sa pravilima struke, te je uz pratnju doktora medicine i medicinskog tehničara hitno prevezena u kantonalnu bolnicu (prijem i pregled pacijentice evidentiran je protokolima Službe za hitnu medicinsku pomoć i svi naši navodi su dokumentovani.)

“Kasnije smo dobili informaciju iz Kantonalne bolnice da je pacijentica na žalost preminula, otprilike dva sata nakon prijema u bolnicu.

“Objavljena fotografija nije nikako mogla nastati tog dana jer pacijentica nije bila u stanju da sjedi, niti je bila u istoj odjeći kao na fotografiji.

“Zbog objava netačnih navoda direktorica ZU Dom zdravlja Velika Kladuša je nadležnoj policijskog stanici prijavila lice koje je objavilo sporni tekst i fotografiju – stoji u dopisu Doma zdravlja Velika Kladuša koji potpisuje direktor prim.dr. Evresa Okanović.

Iza Indire ostalo je četvero djece: Adila, Admaja, Arnela, Esnaf. Žive u selu Donji Grabovac kod Velike Kladuše. Otac nigdje ne radi i nemaju nikakvih primanja.

Ranije je povremeno obavljao privatne poslove na dnevnicu, ali kako je sada ostao sam sa djecom, ne zna kako će ubuduće zbog brige o njima moći naći adekvatan posao.

“Na sreću imam kravu. Uz mlijeko i hljeb neće ostati glavni – govori nam on.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79