Smrt mladog poštara i dalje pod velom misterije

Obdukcioni nalaz o smrti Miloša Stamatovića (25) čije je tijelo prošle nedjelje pronađeno u koritu rijeke Morače u naselju Botun još nije dostavljen, saopštila je CdM-u državna tužiteljica i portparolka u Višem državnom tužilaštvu Lepa Medenica.

Medenica je ranije kazala da je u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici formiran predmet povodom pronalaska tijela Stamatovića. Tokom uviđaja izuzeti su tragovi koji su pronađeni na licu mjesta, a koji su po naredbi ovog tužilaštva vještačeni.

Istog dana je data naredba za obdukciju tijela. Obdukcija je obavljena još prošle nedjelje.

“Tokom izviđaja, a u cilju utvrđivanja svih činjenica od značaja za rasvjetljavanje ovog događaja, preduzimaju se sve neophodne mjere i radnje, kako izuzimanje video materijala sa nadzornih kamera po pravcu kretanja, tako i vještačenje sadržine njegovog telefona, kao i prikupljanje obavještenja od većeg broja lica. Nakon prikupljenih svih podataka i dokaza, tužilaštvo će donijeti odluku u predmetu”, istakla je ranije za CdM Medenica.

Miloš Stamatović koji je bio zaposlen u Pošti Crne Gore, podsjetimo, nestao je 17. decembra oko 6.30 sati, kada je krenuo na teren i to sa torbom u kojoj je bilo 15.000 eura namijenjenih za penzije. Međutim, Stamatović nije stigao do penzionera koji su čekali svoj novac, a na putu do njih nestao je bez traga.

Da se Stamatoviću nešto desilo prve su primijetile njegove kolege jer se nije vratio da razduži smjenu.

Danima se tragalo za nestalim, a onda je jedan mještanin koji je učestvovao aktivno u potrazi prvo uočio njegov automobil.

Inspektori rade i dalje na slučaju koji se vodi kao sumnjiva smrt, a predmet je formiralo i podgoričko Više tužilaštvo.

Prema prvim i nezvaničnim informcijama, ne isključuje se ni mogućnost da je Stamatović otet, a zatim je mučen i likvidiran.

“Način izvršenja ovog krivičnog djela podsjeća na recept smrti zloglasnih kotorksih klanova. Za sada ima nezvaničnih indicija da je mladić otet, vezan, mučen, likvidiran i na kraju bačen u rijeku.

Posebno je potresna činjenica da je Miloš imao samo 25 godina, te da je cijeli život bio pred njim. Mnogi ljudi na društvenim mrežama i dalje se putem objava opraštaju od mladog poštara.

Jedna od poruka je, naime, posebno privukla pažnju svima, a objavio ju je izvjesni mladić po imenu Nikola Grdinić iz Podgorice.

Nikola je na svom Facebook profilu objavio fotografiju Miloša Stamatovića, a u opisu objave napisao je stihove zbog kojih niko nije ostao ravnodušan.

“Nisu tebi, mladiću, vezane ruke.

Nego nama.

A i oči.

Usta zalepljena trakom.

I nema nas.

Jer da nas ima, zbog tebe bismo na ulici bili.

Crna i gora.”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79