SNSD nakon 30 godina šalje SDS u opoziciju u ovoj bh. općini

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) sa koalicionim patnerima ima skupštinsku većinu u Skupštini opštine Gacko, koja će brojati 11 odbornika, dok će poslije tri decenije SDS zajedno sa PDP-om u opoziciju, potvrđeno je Srni u Klubu odbornika SNSD-a.

Sa šest odbornika SNSD-a u novoj skupštinskoj većini biće i dva odbornika Socijalističke partije Srpske (SPS), te po jedan odbornik Demokratskog narodnog saveza (DNS), Demokratskog saveza (Demos) i Prve Srpske demokratske stranke (Prva SDS).

Na drugoj strani u opoziciji će biti šest odbornika SDS-a i dva PDP-a.

“Jedanaest odbornika nove većine potpisali su izjave da će činiti većinu u naredne četiri godine, sve je to protokolisano, pa je odlazeći predsjednik Skupštine u Gacku Jovan Kovačević prvu sjednicu ovoga saziva zakazao za 31. decembar u 10.00 časova”, rečeno je u Klubu odbornika SNSD-a.

Tada će gatački odbornici izabrati rukovodstvo Skupštine, a Srna nezvanično saznaje da će za predsjednika biti predložen Rajko Papović iz Prve SDS, dok će mjesto potpredsjednika pripasti nekome iz SNSD-a.

Nezvanično se saznaje i da bi, prema koalicionom dogovoru, u fotelju zamjenika načelnika trebalo da sjedne neko iz SPS-a.

U ovoj sedmici je dugogodišnji načelnik Gacka Milan Radmilović iz SDS-a funkciju prvog čovjeka opštine prepustio doktoru Ognjenu Milinkoviću iz SNSD-a.

Milinković je na proteklim izborima osvojio 3.434 glasa, dok je ime Radmilovića zaokružilo 2.723 Gačana.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79