SNSD-ov Nedeljko Elek ponudio Amerikancima da pošalje Zoru Vidović da im sredi finansije

SNSD-ov Nedeljko Elek ponudio Amerikancima da pošalje Zoru Vidović da im sredi finansije


Nedeljko Elek, direktor Sarajevogasa iz Istočnog Sarajeva i član SNSD-a, nedavno je svojim ironičnim komentarima “savjetovao” Sjedinjene Američke Države kako da izađu iz ekonomske krize.

Elek je reagovao na objavu Američke ambasade u Bosni i Hercegovini, koja je ukazala na zaduženje Vlade Republike Srpske od preko 1,1 milijardu KM u posljednjih 18 mjeseci, postavljajući pitanje gdje je taj novac završio.

Zvaničnicima Republike Srpske, uključujući Eleka, ova objava nije dobro sjela. U svom komentaru na društvenoj mreži X, Elek je pružio svoj “savjet”:

“SAD – dug 18,5 biliona dolara, što je po stanovniku 58,437 dolara. Da mi vama pošaljemo Zoru Vidović da vam malo sredi finansije? J*t kakvi kreteni?!”, napisao je Elek.

Očigledno nezadovoljan američkim upitom o dugovima, Elek je odlučio da pokaže kako bi bosanskohercegovački stručnjaci mogli “pomoći” jednoj od najvećih svjetskih ekonomija.

Možda bi, prema njegovom mišljenju, Zora Vidović, ministrica finansija Republike Srpske, mogla preuzeti kontrolu nad američkim dugom i riješiti njihove ekonomske probleme s istom lakoćom kao što se to radi u manjem bosanskohercegovačkom entitetu.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija