Šokantan nalaz Zavoda: Stanovnici sarajevskog naselja se otrovali fekalijama

Mještani hadžičkog naselja Smucka otrovali su se zagađenom vodom! Pokazala je to analiza koju je uradio Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo.

– Laboratorijska analiza pokazala je kontaminaciju bakterijama indikatorima fekalnog zagađenja i na uzorku vode iz rezervoara i na uzorcima vode kod krajnjih korisnika.Izdate su zdravstvene preporuke i preporučene korektivne mjere, te su obavješteni nadležni organi i institucije – kazao je za portal “Avaza” Zlatan Hamza, specijalista zdravstvene ekologije i higijene u Službi za zaštitu i unapređenje životne sredine Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo.

Podsjetimo, prošle sedmice desetine građana ovog naselja se zbog stomačnih tegoba javilo za pomoć dežurnim ekipama u ambulantu u Tarčinu koja pripada Domu zdravlja Hadžići.

Nakon masovne pojave stomačnih tegoba kod građana, voda za piće je poslana na analizu te je utvrđeno da je došlo do trovanja vodom iz lokalnih rezervoara.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79