Spas u Švicarskoj: Mireli Džanković treba 60.000 KM za operaciju koja joj može spasiti život

Mirela Džanković, sarajevska medicinska sestra koja je svoj život posvetila pomoći drugima, sada se sama nalazi u teškoj situaciji zbog zdravstvenih problema koje je stekla nakon operacije u BiH.

Nakon godina patnje i borbe s ozbiljnim zdravstvenim komplikacijama, Mireli se pruža šansa za izlječenje u Švicarskoj, ali joj je za taj korak neophodna finansijska pomoć.

Godine 2018., Mirela je podvrgnuta operaciji zatvaranja perianalne fistule u Bosni i Hercegovini. Nažalost, umjesto očekivanog izlječenja, operacija je izazvala komplikacije koje su rezultirale širokom rektovaginalnom fistulom i fekalnom inkontinencijom.

Ove tegobe su Mirelu prisilile na život pod stalnim nadzorom i ograničenjima, često s pelenskim promjenama ili hitnim potrebama za toaletom.

Klinički centri u BiH nisu u mogućnosti pružiti Mireli potrebno hirurško liječenje, te je dobila odobrenje za operaciju u Švicarskoj.

Međutim, Federalni zavod zdravstvenog osiguranja i reosiguranja više puta je odbijao prijedloge za njeno liječenje u inostranstvu.

Nakon pet sudskih tužbi, od kojih su četiri usvojene u Mirelinu korist, peti slučaj je vraćen na ponovno razmatranje prvostepenom organu.

Mirela sada stoji pred posljednjom nadom za izlječenjem, ali vrijeme ističe. Za operaciju zatvaranja fistule u Švicarskoj potrebno je prikupiti 29.000 švicarskih franaka, što iznosi oko 60.000 konvertibilnih maraka.

U nadi da će dobiti podršku, Mirela apelira na javnost za pomoć putem donacija koje se mogu izvršiti pozivom na broj 17007 ili putem web platforme www.POMOZI.BA, kao i preko PayPala i navedenih bankovnih računa.

Mirela je dugogodišnja volonterka i osnivačica udruženja “Sarajke – udruženje žena za pomoć pri medicinskoj njezi bolesnika”, te je svojim angažmanom mnogima bila svjetlo u teškim trenucima.

Sada je na red nama da budemo njena podrška. Za Mirelu Džanković, koja je svoj život posvetila brizi o drugima, ova operacija predstavlja šansu za povratak u normalan život. Vaša podrška može napraviti razliku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79