Specijalci MUP-a RS tokom vježbi slučajno šok bombom pogodili civilni automobil

Specijalci MUP-a RS tokom vježbi slučajno šok bombom pogodili civilni automobil


U Banjoj Luci večeras oko 19 sati dogodio se incident kada je tokom vježbe Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a RS-a ručna šok bomba pogodila jedan parkiran civilni automobil.

Kako je objavio portal Gerila info, u tom trenutku u automobilu nije bilo nikog, a vozilo je bilo parkirano ispred jedne ambulante.

Pripadnici banjalučke policije obavili su večeras uviđaj na mjestu gdje je došlo do incidenta.

“Policijskoj upravi Banja Luka je večeras oko 18.55 sati prijavljeno da je u Banjoj Luci u ulici Mladena Stojanovića, oštećen prozor na parkiranom putničkom vozilu marke “dacia”. Obavljen je uviđaj”, istaknuto je.

Policija je utvrdila da je tokom realizacije vježbe pripadnika MUP-a RS-a upotrijebljena jedna ručna šok bomba i da je došlo do oštećenja navedenog vozila.

“O događaju je obaviješten dežurni tužilac koji se izjasnio da nema elemenata krivičnog djela. Također obaveštavamo građane da prilikom izvođenja vježbe nije korištena manevarska municija niti druga pirotehnička sredstva”, potvrdili su iz PU Banja Luka.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija