Spektakularan video meteora: ‘Nisam ni znao da to snimam’

Spektakularan video meteora: ‘Nisam ni znao da to snimam’


Vozio sam iz Sesveta prema Lesnini. Učinilo mi se da sam nešto vidio, ali nisam bio siguran. Kad sam došao doma, svi su pričali o tome. Otišao sam u auto i premotao snimku, priča nam čitatelj.

Tutnjava diljem Hrvatske: Meteor je eksplodirao iznad Zagreba i raspršio se

Krajičkom oka sam nešto vidio, mislio sam da je ptica ili tako nešto, priča nam čitatelj koji je snimio eksploziju meteora iznad Hrvatske.

– Vozio sam iz Sesveta prema Lesnini. Učinilo mi se da sam nešto vidio, ali nisam bio siguran što je. Kad sam došao doma, svi su pričali o tome i pitali me jesam li čuo što je bilo. Otišao sam u auto i premotao snimku – rekao nam je čitatelj.

Meteor je eksplodirao iznad Hrvatske u petak prijepodne. Na području Zagreba se osjetila jaka tutnjava. Kako je u to vrijeme Ministarstvo obrane najavilo prelete MIG-ova, mislilo se da su oni probili zvučni zid i da su oni krivci za tutnjavu.

No ubrzo je stigla potvrda da je iznad Hrvatske u atmosferi izgorio meteor.

Nazvali smo stručnog suradnika zagrebačke Zvjezdarnice, Damira Hržinu.

– Nekoliko ljudi nas je zvalo i javilo da su čuli zvučni udar. Zapravo, i mene je supruga zvala koja je vidjela meteor i tijekom našeg razgovora čuo se jaki zvučni udar – rekao nam je Damir Hržina, koji je kontaktirao kolege iz Hrvatske meteorske mreže koji provjeravaju detalje i kaže da će možda krenuti u potragu za meteoritima.

– Čuli smo za to, moguće da je meteor. Naša zvjezdarnica stalno snima pa ćemo sad provjeriti snimke i vidjeti što je točno bilo – rekli su nam iz Zvjezdarnice Višnjan prenosi 24Sata.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija