Spisak vlasnika aviona i helikoptera u Bosni i Hercegovini

Foto: Pixabay / Ilustracija

Direkcija za civilno vazduhoplovstvo BiH vodi Registar civilnih vazduhoplova Bosne i Hercegovine, u kojem je od ukupno 91 vazduhoplova, 30 registrovano na fizička lica.

Izvod iz Registra nalazi se na web stranici BHDCA odranije je dostupan javnosti, a kako su ranije naveli iz Direkcije, visina naknade za upis vazduhoplova u Registar definisana je članom 17. Odluke o visini naknada za usluge iz nadležnosti BHDCA i zavisi od klase i težine vazduhoplova, prenosi N1.

Prema ažuriranim podacima, ove godine registrirovana su tri vazduhoplova na fizička lica. Radi se o žirokopteru Appolo Gyro AG1, malom avionu Cessna 182 Skylane, te jedirlici Schempp-Hirth Cirrus.

Imena fizičkih lica koji su vlasnici vazduhoplova ne mogu biti objavljena javno jer Zakon o zaštiti ličnih podataka ime i prezime klasifikuje kao lični podatak. U nastavku pogledajte spisak privatnih zrakoplova u Bosni i Hercegovini i njihove vlasnike, dostupan na BHDCA.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79