Foto: Ilustracija
Spriječeno krijumčarenje državljana Nepala, Bangladeša i Indije

Spriječeno krijumčarenje državljana Nepala, Bangladeša i Indije


Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine u petak su uhapsili dvojicu državljana BiH zbog krijumčarenja 14 osoba afroazijskog porijekla.

Među njima je bilo sedam državljana Nepala, pet državljana Bangladeša i dva državljana Indije.

U operaciji koja je izvedena u ranim jutarnjim satima, policijski službenici su uspjeli zaustaviti ilegalni transport migranata na području blizu granice.

Prema preliminarnim izvještajima, dvojica osumnjičenih su organizirali i pokušali provesti krijumčarenje migranata preko teritorije Bosne i Hercegovine.

Pripadnici Granične policije su reagirali brzo i efikasno, spriječivši dalje ilegalno prebacivanje migranata. Migranti su zbrinuti i pružena im je potrebna medicinska i humanitarna pomoć.

Ovaj događaj još jednom ukazuje na složenost i ozbiljnost problema ilegalne migracije i krijumčarenja ljudi u regiji. Nadležne institucije ističu važnost saradnje i koordinacije sa međunarodnim partnerima kako bi se ovakve aktivnosti suzbile i spriječile.

Istraga je u toku, a nadležni organi će poduzeti sve potrebne mjere kako bi se osigurala pravda i spriječile slične situacije u budućnosti. Dvojica osumnjičenih će biti procesuirana u skladu sa zakonima Bosne i Hercegovine.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija