Sramota u glavnom gradu BIH: Mnoge sporedne ulice pojedinci koriste za vršenje nužde

Centrom Sarajeva i starom jezgrom grada, Titovom ulicom i Ferhadijom, u ljetnim mjesecima skoro je pa nemoguće proći od neugodnih mirisa koji se šire. Prolazi između zgrada duž glavnih gradskih šetnica, koje bi trebale biti uređene i predstavljati najljepše ogledalo grada, zapušteni su, prljavi, i teško im se i može prići.
Zaduženi upravitelji

Ovi dijelovi, kako to svaki prolaznik može vidjeti, godinama nisu očišćeni, niti su do njih doprli šmrkovi s vodom, i dominiraju smrad ljudskog i životinjskog izmeta, ali i gomile smeća. Preduzeće „Rad“, kako kaže portparol Mirza Ramić, za održavanje pojasa između zgrada zaduženi su upravitelji.

– Što se tiče glavnih ulica i šetnica, preduzeće “Rad“ ih pere pet puta sedmično. To obično radimo iza ponoći do ujutro do pet sati kada je manja frekvencija saobraćaja. Imamo šest mašina koje imaju na sebi četke i pomoću dezinfekcionih sredstava čiste te lokacije – kazao je Ramić.

Dijelovi oko korpi za smeće ne peru se redovno

Šest mašina

Međutim, veliki problem predstavljaju im parkirana vozila, betonske barijere, žardinjere…

To nas sprečava da dođemo do svakog dijela čaršije i uradimo posao kako treba. Međutim, kada dođemo do takvih prepreka organizira se ručno čišćenje tog dijela – ističe Ramić za Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79