Srbija donira 5.000 vakcina Tuzlanskom kantonu

Vlada Srbije donijela je odluku da Tuzlanskom kantonu uputi donaciju od 5.000 doza vakcina proizvođača “AstraZeneca” sa ciljem da se građanima tog kantona pomogne u borbi protiv koronavirusa i postizanju kolektivnog imuniteta.

Na sjednici Vlade, usvojena je i uredba o uslovima i načinu dodjele i korišćenja sredstava za podsticanje unapređenja organizovanog turističkog prometa na teritoriji Srbije.

Na osnovu te uredbe, kojom je obezbijeđen budžet od ukupno pet miliona dinara (oko 43.000 eura), pravo na dodjelu subvencija imaju turističke agencije – organizatori turističkog putovanja, registrovane na teritoriji Srbije, a koje posjeduju propisanu licencu, i to po realizaciji organizovanog dovođenja turističkih grupa domaćih ili stranih turista (najmanje 15 turista).

Iznos sredstava subvencija za ostvarena tri do četiri noćenja, za organizovano turističko putovanje, odnosno za ostvarena dva do četiri noćenja za međunarodni kongres/međunarodni korporativni događaj, po stranom turisti iznosi 15 eura, a iznos sredstava subvencija za ostvarenih pet i više noćenja, za organizovano turističko putovanje, odnosno za međunarodni kongres/međunarodni korporativni događaj, po stranom turisti iznosi 20 eura, saopćeno je iz Vlade Srbije.

 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79