Srbija na nogama zbog aplikacije na kojoj muškarci bez dozvole dijele snimke golih djevojaka

Nakon što je dvadesetjednogodišnjakinja iz Vršca Staša Ivković na svom Twitteru objavila informacije o brojnim grupama na aplikaciji Telegram, u kojima se dijele eksplicitne fotografije djevojaka bez njihove dozvole, srbijanska javnost se digla na noge.

Prema riječima ove djevojke, u tim grupama se muškarci raspituju o profilima djevojaka kako bi saznali da li je riječ o djevojkama “lakog morala”, ali i traže i razmjenjuju njihove fotografije ili videosnimke na kojima su gole.

U svojim medijskim nastupima, djevojka koja je razotkrila ove grupe tvrdi da je riječ o “osvetničkoj pornografiji” te da tu postoje i mnoge druge stvari zbog kojih bi neko trebalo da završi i u zatvoru.

Njene fotografije su se prije godinu također našle u jednoj od grupa na Telegramu, kada su korisnici pitali za njenu cijenu i da li postoje neke fotografije na kojim je gola. Tada ju je na to upozorila nepoznata osoba, a ona se i pridružila jednoj od grupa kako bi se uvjerila u istinitost svega.

Mnogi pravnici i advokati, ali i policija su se uključili u ovu priču, a građani su pokrenuli i prijave s dokazima.

O svemu je obaviješteno i Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koje poduzimaju sve mjere i radnje s ciljem otkrivanja krivičnih djela.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79