‘Srbija nije htjela da uništi 25.000 vakcina pa smo građane iz regiona pozvali da dođu”

Ona je rekla da Srbija troši enormne sume novca za nabavku vakcina, jer ih plaća, kao i da ona vodi računa o zdravlju građana, ali i ekonomiji

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je iz Srbije u region poslata najljepša slika o solidarnosti vakcinisanjem građana drugih država i da će svi biti pozvani da dođu na revakcinaciju.

„Nije bilo nikakve politike u tom pozivu da dođu, niti je bilo politike u njihovom dolasku“, rekla rekla je Brnabić za TV Hepi.

Granicu BiH i Srbije za tri dana prešlo gotovo 30.000 ljudi

Ona je rekla da je „najsimpatičinija slika bila kada su na vakcinisanje u Beograd došle stjuardese u uniformama albanske avio kompanije“, koja je obišla čitav region.

„Vjerovali su svi koji su došli u Srbiju, imali su u nas povjerenje i hvala im“, rekla je Brnabić.

Ona je rekla da je procijenjeno da će Srbija morati da uništi 20.000-25.000 vakcina AstraZeneca, jer im početkom aprila ističe rok, i dodala da Srbija nije htjela tako nešto da uradi, već da pomogne i regionu tako da je pozvala i građane drugih država na vakcinaciju.

„Drago mi je da smo bili solidarni i ne samo sada već i kad je Aleksandar Vučić nosio drugim državama vakcine“, rekla je Brnabić.

Nema sjednice Kriznog štaba

Premijerka Brnabić kaže da za danas nije zakazana sednica Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa i da su takve najave spekulacije, već će najvjerovatnije zasjedati sutra ili prekosutra.

„Epidemiološka situacija je teška, ali nas spašava vakcinacija“, rekla je Brnabić, navodeći da u aprilu treba da stigne još 1,7 milona vakcina.

Ona je rekla da Srbija troši enormne sume novca za nabavku vakcina, jer ih plaća, kao i da ona vodi računa o zdravlju građana, ali i ekonomiji.

  Karadžić: Samo je SDA željela dominaciju nad drugima

„Zato je potrebno naći najbolji balans“, naglasila je Brnabić i dodala da kakve god mjere donesu čuju se kritike u dijelu javnosti.

Posebno je zahvalila ljekarima i zaključila da se zajedno sa Kriznim štabom odlično bore protiv korone.

Govoreći o narednoj sednici Kriznog štaba, ona je navela da će razgovarati o otvaranju bašti restorana i kafića.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79