Srbijanski ministar odlučan: Ako Vučić naredi, Vojska Srbije ulazi na Kosovo!

Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović oglasili su se povodom događaja u Banjskoj na Kosovu, gdje su naoružane osobe napale kosovku policiju.

Tri napadača srpske nacionalnosti su tom prilikom poginula, kao i jedan kosovski policajac, što je dodatno zaoštrilo ionako napetu situaciju između Kosova i Srbije.

Vučević je rekao da se “vodi sisistematska kampanja protiv Vojske Srbije i njenog razmještanja na teritoriji Srbije”, aludiravši na optužbe Zapada da Srbija gomila trupe prema Kosovu.

“Ukoliko Vojska Srbije dobije takvu naredbu od predsjednika Srbije (Aleksandar Vučić, op. a.) kao vrhovnog komandanta da uđu na teritoriju Kosmeta, Vojska Srbije će takav zadatak i izvršiti, uspješno i profesionalno”, naglasio je Vučević.

Dodao je da bi takav eventualni postupak bio najavljen KFOR-u.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79