Srbijanski policajci i helikopter će biti stacionirani u Trebinju

Srbijanski policajci i helikopter će biti stacionirani u Trebinju


Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniše Karana i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivice Dačića potpisali su u Trebinju memorandum o saradnji dva ministarstva tokom turističke sezone.

“Memorandum je korak dalje u saradnji”, rekao je Karan.

Memorandum o saradnji je dogovoren na “svesrpskom saboru”, a prema kojem će, helikopter Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije biti stacioniran u Trebinju, gdje bi sa posadom i ljudstvom, bio na raspolaganju u slučaju potrebe gašenje požara.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je u Gradskoj upravi ugostio Karana i Dačića, a potom su posjetili i lokaciju na kojoj će biti stacioniran helikopter.

Radi se o helikopteru MUP-a Srbije Bell 212 koji može ponijeti do 1,2 tone vode prilikom gašenja požara. Direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić rekao je da će posadu helikoptera naizmjenično činiti piloti Helikopterske jedinice MUP-a Srbije i Helikopterskog servisa Republike Srpske, prenosi RTRS.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija