Srbijanski predsjednik će se danas obratiti naciji i objasniti šta su to dogovorili poslije 12-satnog sastanka

Ono što je važno da se kaže da ovih nekoliko tačaka koje smo dogovorili će postati dio pregovaračkog okvira, kazao je Vučić

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić danas će se u 11 sati obratiti građanima ove države gdje će pokazati i objasniti plan nakon sastanka održanog u Ohridu.

Vučić je nakon sastanka rekao da su nekoliko tačaka implementacionog plana dogovorene:

– Danas je bio dan u kome je trebalo da dogovorimo implementacioni plan. Ono što je važno da se kaže da ovih nekoliko tačaka koje smo dogovorili će postati dio pregovaračkog okvira. Jedna od ključnih tačaka je da će Evropsko vijeće procenjivati koliko je ko uradio iz implementacionog plana, koji će biti proširen.

Oglasio se Kurti: Nakon 12 sati pregovora Srbija bježi od potpisivanja sporazuma

Kao prioritetna obaveza stavljeno je formiranje ZSO. Moram da kažem da sam zbog toga zaista zadovoljan. Još se govori se o nestalim osobama, o donatorskim konferencijama. Plan će sigurno morati da se nadograđuju – rekao je Vučić.

Dodao je da nije ništa potpisao.

– Stavio sam do znanja šta su naše crvene linije. Nije bio nikakav dan D. Vjerujem da će Priština ispuniti formiranje ZSO, to je ovdje navedeno pod odmah. Sutra ću građanima predstaviti svaku tačku. Imali smo pristojan razgovor uprkos brojnim neslaganjima. U mjesecima pred nama je ozbiljan posao – naveo je Vučić.

Niti je Kurti mnogo sretan, niti ja skačem u nebo, problem ću imati sutra

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79