Srbijanski voditelji pokušali ismijati novinara pa se obrukali: Zamijenili ga sa Ramom Isakom!

Foto: Screenshot

Humor može biti oštar alat u rukama onih koji ga znaju koristiti, ali kada stvari pođu po zlu, može rezultirati pravom blamažom.

Upravo to se dogodilo Srđanu Jovanoviću i Marku Stepanoviću, voditeljima popularnog beogradskog jutarnjeg talk showa “Mentalno razgibavanje” na „Novoj TV“, koji su nedavno postali predmetom podsmijeha nakon neuspjelog pokušaja da ismiju svog sarajevskog kolegu.

Dvojac je u svojoj emisiji pokušao izrugati Avdu Avdića, novinara televizije “Hayat” iz Sarajeva, koji je u emisiji “Istraga” razgovarao s Ramom Isakom, ministrom policije Federacije BiH.

Tema razgovora bila je povezanost policijskih dužnosnika s narko-kartelima, no umjesto pravog fokusa na temu, beogradski voditelji su se odlučili na neobičan potez.

Umjesto da kritiziraju sadržaj ili vodstvo intervjua, Jovanović i Stepanović su se osvrnuli na manire i ponašanje ministra Isaka tijekom razgovora, no pogrešno su pretpostavili da se radi o Avdiću. Oni su Isakov način komunikacije, zamuckivanje i listanje dokumenata pogrešno pripisali Avdiću, uvodeći gledatelje u zabunu i prikazujući ga kao nespremnog i neprofesionalnog.

„Jedan naš kolega se dobro pripremio za razgovor sa gostom i da vidite kako izgleda pripremljen novinar“, najavili su segment, očekujući smijeh i odobravanje publike. Međutim, prava istina brzo je došla na vidjelo, a njihova namjera da izvrgnu ruglu sarajevskog novinara okrenula se protiv njih samih.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79