Srbin priveden u Italiji zbog sumnje da je ubio Ukrajinku, zatekli ga dok se rješavao krvave odjeće

Karabinjeri iz Brescije uhapsili su K. B. (60), porijeklom iz Srbije, zbog sumnje da je umiješan u nestanak Ukrajinke Viktorije Vovktorub (42) koji je prijavljen u Italiji 5. novembra.

Policija ga je zatekla dok je pokušavao da se otarasi krvave odjeće, zbog čega mu se za sada na teret stavlja krivično djelo ubistvo.
Ukrajinka Viktorija Vovktorub (42) živjela je nekoliko godina u Italiji, a radila je u jednom restoranu.

Ona i uhapšeni K. B. bili su ranije u vezi, jedno vrijeme su čak i živjeli zajedno u stanu u naselju Prvi maj u Bresciji, ali kako pišu mediji iz Italije, nije najjasnije da li je u trenutku nestanka romansa i dalje trajala, piše Blic.

Vidjevši da se nekoliko dana ne javlja na telefon, njena prijateljica je 5. novembra prijavila nestanak italijanskoj policiji, obaviješteno je tužilaštvo u Bresciji i potraga je odmah započeta. Za oko im je zapao K. B., njen, kako se vjeruje, bivši partner koju ju je, po svemu sudeći, i posljednji vidio živu.
Policija je odlučila da ga privede na razgovor i zatekli su ga kako u Bresciji pokušava da se otarasi tri vreće u kojima je policija prilikom pretresa pronašla garderobu s tragovima krvi i druge biološke dokaze koji bi mogli da pomognu u rasvjetljavanju zločina.

U međuvremenu, K. B. je smješten u pritvorsku jedinicu, a pred sudijom je negirao krivično djelo ubistvo koje mu se za sada stavlja na teret. Njeno tijelo još nije pronađeno i policija nastavlja potragu

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79