Srbinu policija na granici oduzela Porsche Cayenna: Ni nakon mjesec dana ne zna zašto su mu ga oduzeli

U pitanju je automobil “Porsche Cayenne” sa dizel motorom, a nakon mjesec dana, još se ne zna stvarni razlog oduzimanja vozila

Da je prelazak granice uvijek nepredvidiv dokazuje slučaj Aleksandra Mikića, kome je na graničnom prelazu Tempa iz nepoznatog razloga oduzet legalno kupljen automobil. Čovjek je i dalje u čudu, pitanja je mnogo, ali evo šta se može uraditi kada Interpol zaplijeni vozilo.

U pitanju je automobil “Porsche Cayenne” sa dizel motorom, a nakon mjesec dana, još se ne zna stvarni razlog oduzimanja vozila.

Kada je kupovao auto, na početku mu se učinilo da ni o čemu ne treba da brine, jer je prodaja izvršena na legalan način od ovlašćenog uvoznika. Takođe, ponajmanje je trebalo da brine da će mu strana policija oduzeti vozilo na granici kada je htio da uđe u Еvropsku uniju (ЕU).

Da problem bude još veći, strana policija mu nije ni objasnila zašto su to uradili i u čemu je problem, već su samo naveli da “postupaju po nalogu”,a ne postoji institucija koja bi riješila ovakav problem, piše Blic.

Sa druge strane, srpska policija je zadužena za probleme u Srbiji, ali njena jurisdikcija prestaje na granici, pa ne može da istraži zašto je legalno kupljeno vozilo oduzela neka druga policija.

Naši vozači doživjeli su svakakva iskustva, uglavnom neprijatna, naplaćivali su im visoke kazne za saobraćajne prekršaje, skidali tablice, prijetili zapljenom automobila, ali ovakvo iskustvo još niko nije doživio.

“Nisu mi dali nikakvo objašnjenje, tretirali me kao kriminalca, a tek kasnije sam saznao razlog. Raspisana je Interpolova potjernica za mojim automobilom. Kada su me pustili da idem kući, umjesto auta, dobio sam potvrdu da mi je automobil oduzet”, izjavio je Mikić, a prenose beogradski mediji.

Prije kupovine, on je provjerio sve neophodne podatke i zaključio da nije bilo nikakve neregularnosti.

“Provjerio sam u Poršeu gdje su mi potvrdili da je auto prodat u Srbiji kao nov i da je prvi vlasnik odavde, a ne iz druge zemlje, tako da nema govora da je ukraden. Najviše me je zbunilo to što auto nikada nije bio u Belgiji, pa mi nije jasno kakva to potjernica može da bude, a još više me je zbunilo to što su u mađarskoj policiji rekli da se vozilo potražuje sa ovim registarskim tablicama”, istakao je on i dodao da je u međuvremenu uspio da pribavi i ovjereni prepis originalnog računa izdatog od preduzeća Porše.

Dakle, automobil možda nije prodat kao nov, nego kao korišćen, iako je u pitanju period od nekoliko mjeseci, ali svakako zbunjuje jer vlasnik ima dokaz da je auto registrovan u Srbiji. Mađarska policija će donijeti rješenje nakon što stignu odgovor i prateća dokumentacija od strane organa koje je izdalo potjernicu.

Ono što je sigurno, za sada, auto neće biti vraćen vlasniku. Kako su istakli iz srpskog konzulata u Budimpešti, auto se nalazi na jednom stovarištu u Kiškunhalašu i onaj koji ga bude preuzimao, moraće da plati i ležarinu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79